Novi Pazar prvi put u istoriji savladao Crvenu zvezdu, šampion Srbije olakšao Partizanu – 2:1

Fudbaleri Novog Pazara savladali su danas, na svom terenu, aktuelnog šampiona Srbije Crvenu zvezdu sa 2:1 (1:1) u utakmici 21. kola Superlige Srbije.

              

Superliga rezultati:

14.00 Spartak – Vojvodina 0:1

Rad – Radnički Niš 1:0

Voždovac – OFK Beograd 0:2 

Donji Srem – Čukarički 1:2

Borac – Mladost 0:1

Novi Pazar – Crvena zvezda 2:1

Napredak – Jagodia 0:1 

18.00 Partizan – Radnički 1923

Pavlović je u 15. minutu doveo svoj tim u vođstvo, da bi Cvetković izjednačio i prvom napadu, a Jevtović je u 70. minutu iz penala ponovo doneo prednost Pazarcima!

Šampion Srbije je u ovaj meč ušao anemično, na početku je bilo dosta grešaka u odbrani, dok sa druge strane Novi Pazar nije imao nameru da se brani i uspeo je da dođe do prve pobede u istoriji protiv Novog Pazara.

Crvena zvezda se i dalje nalazi na drugom mestu tabele sa 45 bodova, dok je Novi Pazar na šestoj poziciji sa 30 bodova.

Novi Pazar:  Zečević, Đorđević, Vuković, Tintor, Kostić, Jevtović, Mijić, Pavlović, Radivojević, Matoš, Kecap

Crvena zvezda: Rajković, Cvetković,Pavićević, Lazić, Anđelković, Kovačević, Lazović, Stojanović, Katai. Parker, Jović

Prvo poluvreme:

Dinamičan početak. Atmosfera nije bila previše fudbalska, s obzirom na to da se duel igrao pred praznim trubinama, ali ofanzivna igra i obostrani pritisak, činili su uvodnih 10 minuta veoma zanimljivim.

Prvu priliku imali su fudbaleri Novog Pazara. Posle greške Pavićevića u šansi se našao Radivojević, koji je uputio šut, ali je Zvezdin golman Rajković uspeo da odbrani.

Otvoren meč rezultirao je dva gola za samo minut. Najpre je Lazić napravio kiks, loptu mu je uzeo Kecap i uposlio Pavlovića, koji je matirao mladog čuvara mreže Crvene zvezde. Ipak, slavlje domaćina nije dugo trajalo pošto je odmah iz kontre ekipa Nenada Lalatovića, preko Cevtkovića izjednačila – 1:1. On je šutirao precizno kroz noge Vukoviću, pa je golman Zečević bio nemoćan.

Nije ovaj pogodak poremetio Pazarce, koji su nastavili da napadaju i vrše pritisak na crveno-bele. Domaćin je bio izuzetno agresivan, pa je Zvezda teško iz „pas igre” dolazila do gola Novog Pazara. 

Veliku priliku za preokret imali su gosti u 37. minutu igre. Najpre je lepo prošao Stojanović, lopta je uz dosta sreće stigla do Luke Jovića, ali mladi napadač crveno-belih nije uspeo da završi ovu akciju na način na koji je želeo.

Crvena zvezda je vršila veliki pritisak u finišu prvog poluvremena, podigla je tempo igre, delovala je konkretnije i bolje u donosu na prvih pola sata meča.

Usledila je još jedna prilika za Lalatovićev tim. Lazović je odlično ubacio loptu na peterac, koja je stigla do Parkera – delovao je dosta iznenađeno, morao je da proba iz prve, ali je propustio još jednu odličnu šansu da timu donese vođstvo. Treću idealnu ponovo je imao Luka Jović. Loptu je sjajno spustio Parker, ali je Joviću zasmetao Vuković. Novi Pazar je sačuvao mrežu. 

Domaćin je bio u ozbiljnim problemima, Zvezda je do odlaska na odmor bila dominantna.

Drugo poluvreme:

Prva ozbiljna situacija u drugom poluvremenu viđena je u 57. minutu – Zvezdin levi bek se našao na sedam, osam metara od gola domaćih, ali je loše zahvatio loptu.

Nije imao Novi Pazar u drugom delu previše prilika za napad, ali nije odustajao. Kad god se ukazala šansa za to, Pazarci su pretili gostima. 

Dosta sreće imala je Zvezda u 63. minutu posle odlično izvedenog slobodnog udarca Jevtovića. Lopta je „preskočila” živi zid, ali na sreću gostiju nije završila iza leđa Rajkovića.

U 70. minutu Novi Pazar je ponovo poveo. Gol je sa penala postigao Jevtović koji je prevario Rajkovića, a prethodno je sudija Glođević opravdano pokazao na „belu tačku” – 2:1.

 
Crveno-beli su pripretili tek u trećem minutu nadoknade kada je Anđelković probao sa 20-ak metara, ali nije uspeo da pogodi okvir gola.