Pravite ORIGINALNE punđe kao profesionalac – lako i brzo! (TUTORIJAL)

Savršena krofna punđa je idealan izbor za svaku priliku, a ukoliko želite ovu klasičnu frizuru da učinite zanimljivijom i modernijom, u ovom tutorijalu vam predlažemo dva načina da to uradite.

Krofna punđa sa pletenicama

1. Prvi korak je isti kao kod obične krofna punđe – počešljajte kosu i vežite je u čvrst rep.

 

2. Zatim iz sredine repa izdvojite nekoliko tanjih pramenovi i ispletite od njih obične pletenice, vezujući ih na kraju tankim gumicama.

 

3. Uhvatite rep zajedno sa pletenicama i provucite kroz rupu u krofni, postavljajući krofnu na kraj repa i uvijajući krajeve oko spužve.

 

4. Uvijati kosu oko krofne okrećući je ka napolje, vodeći računa da pletenice budu vidljive.

 

5. Učvrstite punđu ukosnicama i rasporedite ravnomerno pletenice kako biste dobili željeni izgled i vaša punđa je gotova!

  

Krofna punđa obmotana pletenicama

1. Ponovite prvi korak kao u gore prikazanom tutorijalu, pa izdvojite sa leve i desne strane po pramen i ispletite ih u obične pletenice.

 

2. Provucite rep kroz rupu u krofni, ostavljajući pletenice sa strane.

 

3. Uvijte rep oko krofne u punđu kao što je prikazano gore, pa zatim obmotajte pletenice oko punđe, učvršćujući ih ukosnicama i dobili ste zanimljivu i praktičnu frizuru.

 

Pokušajte da primenite ideje koje smo vam prikazali kako biste uz samo malo više truda vaša frizura dobila potpuno novu dimenziju. Sigurno ćete i sami smisliti različite načine za ulepšavanje punđe kako biste na kraju dobili pravo remek delo.