TRAGEDIJA: Srušio se helikopter sa bolesnom bebom, nema preživelih

Prema nezvaničnim informacijama, u padu aviona poginuli su anesteziolog Dž. Lj. i medicinski tehničar M.V. iz Novog Pazara. Identitet roditelja bebe još uvek nije poznat.

 

Ministarstvo odbrane potvrdilo je da nema preživelih u padu helikoptera Vojske Srbije “Mi-17”, koji je angažovan u akciji spasavanja bebe iz Novog Pazara. Potvrđeno je da je u letelici, koja je pala kod beogradskog aerodroma, bilo sedam osoba, uključujući i petodnevnu bebu. Ministarstvo obrane je najavilo konferenciju za štampu u 12 časova.

Vučič je rekao da je u 22:21 izgubljen kontakt sa helikopterom, da bi u 22.34 nestao sa radarskih pokazivača.

On je rekao da su stradali iz vojske pilot Omer Mehić, Milovan Đukarić, Nebojsa Trajić, Ivan Miladinović, kao i civilno lice Dževad Ljajić i Miroslav Veselinović  i beba iz porodice Ademović.

Zaposleni u novopazarskom Zdravstvenom centru su u šoku. Oni još uvek čekaju informacije izBeograda.

– To su sjajni ljudi, bez mrlje u karijeri. Uvek spremni da pomognu, da rade i preko svojih smena, jer u Zdravstvenom centru nema dovoljno anesteziologa – kažu zaposleni u Zdravstvenom centru.

Anesteziolog, tehničar i beba stara pet dana su ambulantnim kolima upućeni za Klinički centar Kragujevac.  Sanitetsko vozilo je zbog velikog odrona kod Bogutovca na magistralnom putu Raška – Kraljevo nekoliko sati bilo blokirano, pa su zato krenuli helikopterom.

Da podsetimo, helikopter je sa radara nestao, a kontakt kontrolnog tornja sa posadom izgubljen je u 22.31h, saopštilo je ministarstvo. Uzrok nesreće su najverovatnije izuzetno loši vremenski uslovi i gusta magla i pretpostavlja se da je letelica ostala bez goriva.